ICT vaardigheden

Nieuws

28 oktober 2018

Schoolproject 'ict & computers'

Van maandag 29 oktober tot en met vrijdag 16 november staat de school in het thema van ICT. Volg hier de laatste gebeurtenissen en verslagen.

Schoolproject 'ict & computers'
Vrijdag 19 oktober - voorbereidingen

De projectcommissie heeft al verschillende vergaderingen gehad, om zoveel mogelijk leuke activiteiten te organiseren. Dit varieert van gastlessen programmeren tot de inzet van robots.

Verder is er een tentoonstelling met allerlei ICT-materiaal, komt er een retro-gamehoek en zijn er in alle klassen lessen over ICT, internet en robotica.

 

Maandag 29 oktober - Dansen met Ipal

De hele ochtend hadden we speciale gasten in de klas. Elke groep kreeg bezoek van twee robots. We hebben vanalles geleerd over deze twee digitale wezens en ze hebben zelfs met ons gedanst!

 

Vrijdag 2 november - Gastles cyberpesten

Vandaag was er voor groep 5 en 6 een gastles die in het teken stond van cyberpesten en alle 'gevaren' van het internet. Patricia Bolwerk van de stichting stoppestennu.nl verzorgde een les over vloggers, nutteloze haatreacties, bewustwording van de anonimiteit van het net en gaf de kinderen tips voor het geval je te maken krijgt met digitaal pesten. 

 

Woensdag 7 november - Gastles programmeren

Op woensdag 7 november kregen groep 7 en 8 een gastles over progammeren. Groep 8 heeft geleerd hoe je moet programmeren met het programma Scratch. Jikke en Hannah uit groep 8 vertellen: Bij dat programma gingen we een poppetje door het doolhof helpen. Je moest heel veel verschillende stappen naar een groot vak slepen. Als je op bepaalde knopjes drukte deed het poppetje wat jij wilde. Je moest een sleutel zien te krijgen door het programma in elkaar te zetten.

 

Donderdag 8 november - ICT in de school

Heb je weleens nagedacht over alle ICT en technologische apparatuur in onze school? De ICT-coordinator neemt de kinderen van groep 5 en 6 mee door de school om hen te wijzen op alle onderdelen. Daar zaten nog een hoop dingen bij waar de kinderen niet aan gedacht hadden! Na dit onderzoek in de school, konden de kinderen hun nieuwe kennis toepassen in de klas bij een leuke verwerking met een spel in teamvorm.

 

Woensdag 14 november - Gastles van een programmeur

In groep 5 en 6 hebben we Sara op bezoek gehad. Ze heeft vertelt over haar werk als programmeur voor een verzekering. De kinderen maakten kennis met programmeren door middel van een 'gekke puzzel'. Daarna hebben we op scratch zelf geprogrammeerd. Veel kinderen hadden de technieken al snel onder de knie.

Weer een ervaring rijker!
Bekijk fotoalbum ›