Avondvierdaagse.

Groep 1/2b

Hallo, wij zijn juf Inez en juf Dute.

 

Op maandag en dinsdag is juf Dute in de klas en op woensdag en donderdag juf Inez. Dit schooljaar werken wij voor het eerst samen. Beiden hebben we ervaring in het werken met kleuters.

 

Het lokaal hebben we in de laatste week van de vakantie ingericht. Op het raam staat Elmer de kleurtjesolifant. Die zie je terug in de kalender waarbij alle kinderen een kleurplaat hebben ingekleurd. Wie vooraan hangt is in de klas het eerst jarig!

 

In de kleutergroepen werken we steeds aan een ander thema. Het thema is nu Vakantie! Aan de hand van foto’s hebben de kinderen over hun vakantie verteld. Die foto’s hangen nu in onze klas op het prikbord.

 

We doen ons best om er een FIJN jaar van te maken!

BERICHTEN

18 mrt 2018 - Dute Groot Hulze
Preview foto Eten in groep 1/2b.

Iedereen moet eten, elke dag opnieuw. Zonder eten werkt ons lichaam niet.

Het is net als bij een auto, die kan ook niet zonder benzine of elektriciteit.

Wat eten we eigenlijk op een dag en wanneer eten we dit dan?

Welk eten is lekker en welk eten is gezond?

Met de kinderen zijn we met deze vragen bezig geweest.

Tijdens de start van het thema was er een “ruik- en een proeftafel”. In de kring stonden allemaal bekers klaar met daarin allerlei ingrediënten. Om te proeven: radijs, peper, zout water, bitter lemon, koude thee, en ranja. Om te ruiken: pindakaas, mosterd, stroop, chocoladepasta, azijn, koffie en onverdunde ranja.

De kinderen mochten zelf kiezen of ze wilden proeven of ruiken. Aan de gezichten (zie foto’s) zie je wel of ze het lekker vonden.

Juf Dute vond het heel knap dat veel kinderen het aan durfden om iets te proeven.

Bij het peper proeven liepen de kinderen meteen naar de kraan, dat smaakte wel heel pittig!

We hebben ook een heel leuk boek gelezen: De keukenprinses was de titel. Wat zou dat zijn? Een keukenprinses?

De kinderen kunnen het (als het goed is) aan u vertellen.

De huishoek in de klas werd omgetoverd tot een restaurant, met een tafel voor twee.

Er waren twee koks die heerlijk eten klaar maakten en twee mensen die uit eten gingen in het restaurant.

De kinderen hebben in groepjes pizza’s gemaakt van klei. Ook is er een poster getekend met allerlei eten erop. Er is eten en drinken uitgeknipt en in een “winkelwagen” geplakt.

Als verrassing mogen we nog op bezoek komen bij een winkel. Een winkel die eten verkoopt, maar ook een winkel waar je eten kunt bestellen. Die winkel is kookwinkel “Lekker”.

Het was een leuk en leerzaam thema.


29 nov 2017 - Dute
Preview foto Pietengym

 

Vanmorgen mochten de kinderen verkleed als Piet op school komen. Vol verwachting kwamen ze aan in de klas, ze hadden dinsdag namelijk ook hun schoen nog gezet! Toen iedereen er was pakten we het schoencadeautje uit: het was een vergrootglas, waar alle kinderen erg blij mee waren. De moeder van Emilie liep met ons mee naar de gymzaal en daar aangekomen werden we verrast door juf Elvira met pietengymnastiek. Ze mochten: pakjes in de schoorsteen gooien, varen in de stoomboot, duikelen op het klimrek, over het dak lopen, door de schoorsteen kruipen en op de pietenschommel. De kinderen vonden het geweldig!