ICT vaardigheden

Groep 3

Welkom op de pagina van groep 3!

 

Graag willen wij ons even aan u voorstellen; wij zijn juf Merel (maandag-dinsdag) en juf Monique (woensdag t/m vrijdag) de juffen van groep 3.

 

Groep 3 is een belangrijk jaar, we leren lezen, schrijven, rekenen, spelling en woordenschat en we gaan ook veel leren over de wereld om ons heen in de lessen van IPC.

 

Aan het begin van het jaar leren we letters en woorden lezen met als start *i k*, die letters leren we dan gelijk ook schrijven met de schrijfletters en om de dag komt er een nieuwe letter bij.

 

Met die letters leren we ook weer nieuwe woorden lezen en schrijven en we gaan oefenen met het lezen van boekjes uit de methode Veilig Leren Lezen.

 

Met rekenen gaan we beginnen met de getallenlijn, leren we tellen en sommen maken, maar we leren ook de cijfers goed te schrijven.

 

Met IPC gaan we werken aan opdrachten op het gebied van geschiedenis, aardrijkskunde, natuur, techniek, muziek, tekenen en internationaal.

 

Natuurlijk gaan we ook op schoolreis en vieren we kinderboekenweek, sinterklaas, kerst en pasen en mogen we meedoen aan sporttoernooien.

 

Kortom een heel druk, maar leuk en interessant jaar waarin we veel gaan leren.

BERICHTEN

30 okt 2018 - Stop motion filmpje groep 3
U kunt hier het stopmotionfilmpje downloaden dat de kinderen gemaakt hebben tijdens de verdiepingsgroep.

29 okt 2018 - Aftrap IPC thema
Maandag 29 oktober zijn we gestart met een nieuw thema! Dit is een schoolbreed thema en met de hele school gaan we de komende periode aan de slag over ICT. Omdat dit voor ons nog best lastig is, werken we ook met het thema herfst. Aan de hand van dat thema gaan we kennismaken met verschillende ICT vaardigheden om ons heen.

Vanochtend hebben we zelfs kennis gemaakt met robots! Er kwamen twee robots in de klas die door de klas gingen lopen en met ons gingen dansen. Ook konden deze robots praten en nog veel meer andere dingen.

In de middag zijn we naar het bos gegaan om de herfst daadwerkelijk te ervaren en echte dingen op te speuren die bij de herfst in het bos horen. Het was koud en toch hebben we het overleefd. Wat was het mooi in het bos! Mooie bladeren, paddenstoelen, kastanjes en beukennootjes. Om de dag ook nog gezellig af te sluiten met elkaar hebben we nog even mogen spelen op het seminarieterrein.


05 okt 2018 - Dierendag
Donderdag 4 oktober was het dierendag. Deze hele dag stonden alle dieren in de belangstelling en werd er extra aandacht aan hen gegeven. Ook bij ons in de groep kregen de dieren extra aandacht.

Iedereen mocht een knuffel mee nemen! Wat was het een gezellige beestenboel in de groep! Met elkaar (en de knuffels) hebben we hard gewerkt en hebben we zelfs een dierenboekje gemaakt met allemaal leuke oefeningen!

 

Het mag van ons elke dag wel dierendag zijn...


24 sep 2018 - Schoolreis
Dinsdag 18 september was het zo ver, we gingen met de groep op schoolreis. De reis ging naar Ouwehands Dierenpark Rhenen. We vertrokken rond 9 uur vanaf school met elkaar in de bus. Toen we daar aankwamen zijn we in onze groepjes vertrokken door het park heen.

 

Alle groepjes zijn langs verschillende dieren gelopen. We hebben dieren gezien zoals tijgers, apen, ijsberen en verschillende soorten vogels. Om kwart voor twaalf was het tijd om te lunchen waar we werden verwend met lekkere frietjes. Na het eten gingen we met de hele groep naar de zeeleeuwenshow. Dit was een groot feest.

 

Na de show zijn alle groepjes weer zelf het park verder in gegaan. Om kwart voor drie gingen we ons verzamelen bij de uitgang van het park en werden we nog een keer verrast. Dit keer met een heerlijk ijsje.

 

De busreis terug was ook nog een feest want de buschauffeur had een leuke film opgezet. Als feestelijke afsluiting van deze top dag kregen we ook allemaal nog een armbandje van de dierentuin.

Wat hebben we genoten met elkaar van deze geweldige dag. En wat hebben we ook geboft met het prachtige weer.