Avondvierdaagse.

Groep 3

Welkom op de pagina van groep 3!


Graag willen wij ons even aan u voorstellen; wij zijn juf Monique, juf Merel en juf Sharon, de juffen van groep 3.

 

Groep 3 is een belangrijk jaar, we leren lezen, schrijven, rekenen, spelling en woordenschat en we gaan ook veel leren over de wereld om ons heen in de lessen van IPC.

 

Aan het begin van het jaar leren we letters en woorden lezen met als start *i k*, die letters leren we dan gelijk ook schrijven met de schrijfletters en om de dag komt er een nieuwe letter bij.

Met die letters leren we ook weer nieuwe woorden lezen en schrijven en we gaan oefenen met het lezen van boekjes uit de methode Veilig Leren Lezen.

Met rekenen gaan we beginnen met de getallenlijn, leren we tellen en sommen maken, maar we leren ook de cijfers goed te schrijven.

 

Met IPC gaan we werken aan opdrachten op het gebied van geschiedenis, aardrijkskunde, natuur, techniek, muziek, tekenen en internationaal.

Dit jaar werken we aan de thema’s: speelgoed, tijddetectives, vakantie, gebouwen, van top tot teen en onze wereld.

Natuurlijk gaan we ook op schoolreis en vieren we kinderboekenweek, sinterklaas, kerst en pasen en mogen we meedoen aan sporttoernooien.

 

Kortom een heel druk, maar leuk en interessant jaar waarin we veel gaan leren.

BERICHTEN

13 jul 2018 - Laatste schooldag van het jaar
De laatste weken voor de zomervakantie zijn voorbij gevlogen. Wat hebben we nog hard gewerkt en wat hebben we het leuk gehad. Afgelopen jaar hebben we met elkaar hoogtepunten meegemaakt maar helaas horen bij hoogte punten ook wat minder mooie momenten. Soms waren er wat ruzietjes of ging iets niet helemaal zoals gepland. Gelukkig kwam het altijd weer goed en hebben we vooral veel hoogtepunten met elkaar beleefd.

We willen iedereen bedanken die voor dit super jaar gezorgd heeft. 

 

Wij hebben ervan genoten en wensen iedereen een hele fijne zomervakantie!


22 jun 2018 - Pyjama- knuffeldag
Preview foto Op vrijdag 22 juni was er geen gym doordat juf Elvira een bruiloft had. Dit is normaliter natuurlijk erg jammer, maar dat viel deze keer wel mee. Alle kinderen (en juf) mochten namelijk in hun pyjama naar school komen en een knuffel mee nemen.

Dit zorgde natuurlijk voor hilariteit en een boel gezelligheid. Maar als jullie denken dat er deze dag niet gewerkt is, hebben jullie het goed mis.

Aan het begin van de ochtend hebben we keihard gewerkt. Het einde van de ochtend was het tijd om lekker te bewegen, omdat dat wel belangrijk is. Samen met groep 4 hebben we lekker gedanst en bewogen op muziek. Als afsluiter hebben we nog een stukje film gekeken. De juf had gezorgd voor een echt ontbijtje voor bij de film met een stukje ontbijtkoek en jus de orange.

 

Het was een topdag !


12 jun 2018 - Juffendag
Dinsdag 12 juni heeft groep 3 juffendag gehad. We hebben de verjaardagen van alle juffen gevierd. Wat een feestdag was het en wat hebben we genoten.

 

We begonnen de dag 'gewoon' in de gymzaal. Hier hebben we nog een keer extra de wendsprong geoefend. Want er moest natuurlijk wel gewerkt worden. Na de gymles zijn we met elkaar naar school gelopen waar we direct wat hebben gegeten en gedronken.

 

Na het eten en drinken stonden er verschillende rijouders klaar om ons, samen met de juffen naar de Pyramide van Austerlitz te brengen. Bij de pyramide hebben we heerlijk gespeeld en geklauterd. Ook waren er een aantal jongens en meisjes die een heel kampvuur hadden gemaakt. Wel zonder vuur, uitereraard.

De juffen hadden ook gezorgd voor wat te drinken met een snoepje.


Rond het middaguur zijn we weer naar school gegaan waar de klassenmoeders de klas mooi hadden versierd en hadden gezorgd voor een heerlijk lunch met... PANNENKOEKEN! Wat een feest was dat.

 

Deze feestelijke dag hebben we ook in stijl afgesloten, we hebben met elkaar heerlijk een film gekeken.

 

Wij, als juffen, willen alle leerlingen nogmaals bedanken voor de mooie vriendenboekjes en de leuke cadeaus. Wij hebben ervan genoten!


11 apr 2018 - De Drakentemmer
Preview foto Dinsdag 10 april zijn de groepen 3 en 4 naar een voorstelling geweest. Deze voorstelling heette de drakentemmer.

 

De voorstelling ging over een eiland vol met krijt. Er was een tovenaar met een magisch ei, als hij deze tegen de zon in hield, kwamen er allemaal mooie kleuren op het eiland. Maar op dat eiland was ook een vulkaan en in deze vulkaan woont een draak. De inwoners van het eiland dachten dat de vulkaan dood was en niet meer uit kon barsten. Maar dit gebeurde toch wel. Alles op het hele eiland werd zwart en wit. Toen Joris werd geboren, kreeg hij net als iedereen een geboortekrijtje. Hij werd aangewezen als redder van het eiland. Samen met zijn krijtje ging hij allerlei uitdagingen aan. Zo werd hij vrienden met de draak en bracht hij weer kleur terug op het eiland.

 

Het was een leuke, leerzame en ook grappige voorstelling. Na afloop kregen we allemaal een geboorte krijtje mee.


04 apr 2018 - Hiep hiep hoera!
Preview foto Vandaag, woensdag 4 april, is juf Monique 53 jaar geworden. Wij hebben haar met de hele klas toegezongen en hebben met elkaar een mooie slinger met allemaal lieve verjaardagswensen gemaakt.

 

Wij wensen haar een hele fijne verjaardag toe.


29 mrt 2018 - Paasviering
Preview foto Vandaag hebben we Pasen gevierd op school. Met verschillende klassen hebben we met elkaar naar een paasviering geluisterd en hebben we verschillende liederen gezongen. Een aantal kinderen uit onze klas waren ook onderdeel van deze viering.

 

Na de viering in de ridderzaal hebben was het tijd voor het uitdelen van de paasdozen. Wat hebben alle kinderen er een werk van gemaakt! Iedereen had een heerlijke lunch en waren erg verrast.

 

In de middag hebben we met elkaar gespeeld en de dag fijn afgesloten.

 

Groep 3 wenst u allen hele fijne paasdagen!


13 mrt 2018 - Gebouwen
Na de voorjaarsvakantie zijn we begonnen met een nieuw thema! Het thema: Gebouwen.

Hierin gaan de kinderen veel leren over de verschillende gebouwen. Hoe worden gebouwen gebouwd? Zien alle gebouwen er hetzelfde uit? Zijn er verschillen in gebouwen tussen verschillende landen?

 

Ook komen er verschillende gastsprekers in de klas, gaan we een speurtocht doen door Driebergen en komen er nog veel meer activiteiten aan bod. De kinderen zijn enorm enthousiast en ook wij hebben er zin in!

 

Hou de site in de gaten voor de volgende update.


13 mrt 2018 - Januari
In de maand januari hebben we veel getoetst…..de wintersignalering van Veilig Leren
Lezen en natuurlijk de Cito toetsen voor midden groep 3 en de AVI (verhaaltjes) en
DMT(woordjes) toetsen. Deze gegevens worden allemaal meegenomen in het eerste
rapport van groep 3. Deze hebben jullie allemaal mee naar huis gekregen. De kinderen hebben hard gewerkt en mogen zeker trots zijn op hun behaalde resultaten.

 

In de maand januari  zijn we niet alleen druk bezig geweest met lezen, schrijven en
rekenen, maar ook hebben we veel geleerd tijdens de IPC lessen voor het
schoolproject onze aarde. We hebben verschillende gastlessen gehad over vogels in de
winter van Judith van de Boswerf, bodypercussie lessen van juf Sharon en ook kwam er
een oude mevrouw vragen naar de weg in Driebergen… Ook hebben we buiten veel
ontdekt en onderzocht.


02 nov 2017 - IPC van top tot teen
Preview foto Aan alle ouders van groep 3

 

Vorige week zijn we begonnen met het IPC thema van Top tot Teen.

We werken de eerste weken aan de vakken aardrijkskunde en natuuronderwijs gewerkt.

De kinderen hebben al veel geleerd over het klimaat in andere landen, welke kleding er gedragen

wordt en van welke stoffen kleding gemaakt wordt.

Graag nodigen we u hierbij uit op vrijdag 17 november om 11.45 uur een kijkje te komen nemen in onze klas.

De kinderen kunnen u dan nog veel meer vertellen en laten zien wat zij gemaakt en geleerd hebben.