ICT vaardigheden

Groep 4

Welkom op de pagina van groep 4!

 

Dit jaar gaan wij, juf Christine en juf Merel samen met de kinderen en ouders van groep 4 er een mooi jaar van maken. Op maandag en dinsdag staat juf Christine voor de groep en op woensdag t/m vrijdag juf Merel.

 

Dit jaar besteden we aandacht aan de voor groep 4 nieuwe stof zoals spelling, verkeer, estafette en de tafels bij rekenen. Ook IPC blijft dit jaar weer een grote rol spelen. We gaan op uitdagende wijze verschillende onderwerpen behandelen.

 

Als u denkt dat we alleen maar hard werken en ons richten op het presteren heeft u het mis! Wij vinden gezelligheid, respectvol met elkaar omgaan en plezier maken met elkaar enorm belangrijk en zullen dan ook ons uiterste best doen om er een mooi, gezellig en leerzaam jaar van te maken!

BERICHTEN

09 nov 2018 - Werken op computers!
Preview foto Ondertussen werken we alweer enige tijd met het thema ICT gekoppeld aan de herfst. We hebben al geleerd dat je heel veilig met internet om moet gaan en niet zomaar iets erop moet zetten.

Afgelopen donderdag hebben we echter nog iets leukers geleerd! We hebben geleerd hoe we informatie op internet moeten op zoeken. Iedereen kreeg een laptop of ging achter een computer zitten. We hadden een thema mee gekregen en daarbij moesten we informatie op gaan zoeken. Hiermee gaan wij later een presentatie van maken.

 

Wat was dit tof om te doen! We kunnen niet wachten om verder te gaan!


29 okt 2018 - Start IPC
Maandag 29 oktober zijn wij op school gestart met een nieuw schoolbreedthema. Dit jaar is het thema rondom ICT. Wij hebben er in de groepen 3/4 voor gekozen om hieraan een extra thema te hangen namelijk: Herfst! Zo kunnen de kinderen daadwerlijk aan de slag met het opspeuren van informatie en gegevens op verschillende ICT materialen.

Vandaag kregen we bezoek in de klas. Niet zomaar bezoek maar heel speciaal bezoek. Twee robots kwamen samen met een man in de klas om te laten zien hoe het allemaal gaat tegenwoordig. e hebben dansjes gedaan met de robots, ze zijn door de klas gelopen en we weten ook dat er robots zijn om bedrijven te beschermen. Het was enorm leuk en we verheugen ons erg op de rest van deze unit.


29 okt 2018 - Nieuwe boeken
Preview foto De Kinderboekenweek met het thema Vriendschap is alweer voorbij. Wat hebben de kinderen van alle activiteiten rondom dit thema genoten! 

Woensdag 10 oktober was de jaarlijkse kinderboekenmarkt in de Ridderzaal en velen hebben hier gebruik van gemaakt om een mooi boek of zelfs meerdere boeken te kopen. Vorig jaar was de opbrengst € 2.210,78. Dit leek ons moeilijk om te evenaren maar is ons met elkaar toch gelukt!! 
Er is voor € 2.730,04 aan boeken gekocht op school en in de winkel!

Als school krijgen wij 10% hiervan om zelf boeken uit te kiezen voor onze schoolboekenkast. Alle groepen hebben de mogelijkheid gekregen om boeken uit te kiezen om de boeken bibliotheek uit te breiden. Wij in groep 4 hebben dit ook gedaan! Zie hier onze nieuwste aanwinsten.


05 okt 2018 - Kinderboekweek
Woensdag 3 oktober is de kinderboekenweek gestart. Het thema van dit jaar is Vriendschap. Dit is niet alleen tijdens deze weken erg belangrijk in onze groep, maar ook door het hele jaar heen. Tijdens de kinderboekenweek besteden wij extra aandacht aan lezen. De kinderen kunnen ook op woensdag 10 oktober een boek komen kopen op school op de kinderboekenmarkt en mogen op donderdag 11 oktober hun lievelingsboek meenemen.

 

In de groep besteden we extra aandacht aan elkaar. Echter wel op een positieve manier. Daarom hebben wij in de groep een complimentenmuur gemaakt. Elk kind heeft een vakje waarin een ander kind een complimentje kan stoppen.

Heeft dit uw interesse gewekt? Kom dan gerust een kijkje nemen in de klas! Deze muur zal er blijven tot aan de herfstvakantie.


24 sep 2018 - Eerste weken
Ondertussen is de vierde week van het schooljaar alweer gestart. Wat hebben we al veel gedaan en geleerd! De kinderen zitten alweer helemaal op hun plek evenals hun juffen. Er wordt hard gewerkt maar gelukkig is er ook nog genoeg tijd voor leuke dingen. Zo zijn we vorige week op schoolreis geweest naar Ouwehands Dierenpark. Hier hebben we allerlei leuke, mooie dieren gezien en hebben we zelfs de zeeleeuwenshow bijgewoond. Aan het eind van de dag hebben we zelfs een kleine verassing gekregen; een armband!

 

We zijn ook alweer een aantal weken bezig met het thema: Hoe leren wij? van IPC. We hebben kennisgemaakt met Professor Pienter en weten nu al steeds beter wat we nodig hebben om goed voor onze hersenen te kunnen zorgen. Deze week sluiten wij dit thema in de klas af.

 

Vanaf volgende week gaan we werken met een nieuw thema, namelijk Vriendschap. Dat is het thema van de kinderboekenweek. Vergeet vooral niet om op woensdag 10 oktober tussen 12.00uur en 12.15uur een boek te komen kopen op de kinderboekenmarkt.