ICT vaardigheden

Groep 5

Welkom op de pagina van groep 5!

 

Dit schooljaar zit vol leuke nieuwe uitdagingen!

 

 In de eerste week  zijn we in groep 5 gestart met  aandacht voor groepsvorming: Kennen we elkaar goed (genoeg)? Hoe zorgen we ervoor dat we een fijne groep zijn? Respect en begrip voor elkaar, regels en afspraken die voor iedereen fijn zijn. Iedereen is anders en dat is nou juist zo leuk! Daar horen ook leuke spelletjes en activiteiten bij.

 

Vanaf september staat er bijna elke middag IPC op het programma. We  beginnen met het thema ‘hoe leren wij? We gaan met de kinderen op zoek naar leren. Waar wanneer en hoe leren wij? Daarbij kijken we goed (door een vergrootglas) als echte detectives. We zoeken naar belangrijke aandachtspunten voor een goede leeromgeving.

 

We genieten erg van het werken in de groep en zijn blij met het enthousiasme van de leerlingen. Natuurlijk gaan we er een superleuk jaar van maken!

 

Amerentia en Carine

BERICHTEN

12 nov 2018 - Theaterlezen
Preview foto Onze groep is erg enthousiast aan de slag gegaan met theaterlezen.

Een groepje van 4 leerlingen bereidt gedurende een week een tekst voor. Het doel is om te genieten van het verhaal, aandacht te besteden aan levendig en vlot lezen en elkaar te helpen. Door herhaald te lezen wordt het niveau van het lezen en presenteren steeds beter zodat het heel leuk is voor de rest van de groep om uiteindelijk tijdens de presentatie het verhaal te beleven.


12 nov 2018 - Kahoot quiz IPC
Preview foto Bij de IPC taak over cyberpesten, na een gastles over dit onderwerp, maakte groep 5 zijn eigen Kahoot-quiz. Het was erg spannend om hem daarna ook nog in groepjes te doen. Wat een enthousiasme!

12 nov 2018 - IPC computers
Preview foto In oktober -november werken we aan het schoolproject ICT computers. We zijn met veel taken en doelen aan de slag gegaan op het gebied van het veilig stellen van persoonlijke informatie, cyberpesten, digitale vaardigheid, computernetwerken begrijpen, presentaties, en programmeren. Een prachtig thema om praktisch mee aan de slag te gaan!

29 okt 2018 - Opening nieuw thema: ICT en Computer
Preview foto Vandaag kregen we wel heel bijzonder bezoek in de klas!

Twee robots lieten ons zien hoe zij ons kunnen helpen met leren.

Maar ook hoe ze in bedrijven en ziekenhuizen tot hulp kunnen zijn.

Wij hebben een heerlijk dansje met ze gewaagd!