Avondvierdaagse.

Groep 8

Welkom op de pagina van groep 8!

 

Een spannend jaar; groep 8.

 

Het laatste jaar van de basisschool geeft een apart gevoel. Maar toch hoort het hele jaar bij de basisschool en wordt er tot in de laatste week nog gewerkt.

 

Buiten het ‘gewone lesprogramma’ met taal, rekenen, spelling, Engels en IPC zijn er in groep 8 ook een paar specifieke zaken zoals schoolkamp, het adviesproces voor de middelbare school, de centrale eindtoets en de afscheidsavond met de musical. Samen proberen wij er iedere schooldag een feestje van te maken, waarbij iedereen zichzelf kan en mag zijn.

 

Kortom groep 8 is een heerlijke groep om les aan te geven. Wij hebben er zin in om er een onvergetelijk jaar van te maken! Bent u nieuwsgierig geworden naar onze groep? Loop gerust eens binnen. De deur staat altijd voor u open!

 

Juf Amerentia en meester Tom

BERICHTEN

13 sep 2018 - Muziekles
In groep 8 doen we elke week muziekles. Deze keer mochten Jikke, Ise, Kathelijne, Fiene en ik (Evi) hem geven! Het was een klapspelletje op de tafels.

 

Maar hoe gaat dat? ‘We deden het stapje voor stapje,’ begon Jikke, ‘we herhaalden de stappen vijf keer.’ ’Als mensen het niet snapten, deden we het nog een keer langzaam,’ ging Jikke verder. We waren met z’n vijven dus iedereen kon een stapje doen, omdat het vijf stapjes waren.

 

‘Het was leuk om het aan andere kinderen te leren’, vertelde Jikke, ’omdat je het eindresultaat ziet, en je denkt dan: wow dat hebben wij hen geleerd!’

 

Uiteindelijk is het gelukt en kan de hele klas het, kijk maar naar het filmpje.  


04 sep 2018 - IPC - Zo leren wij
Preview foto De eerste unit van dit jaar is: ’Hoe leren wij?’ De unit duurt 4 weken.

 

We gaan in dit thema leren:

- Hoe de hersenen werken

- Hoe we ons geheugen kunnen verbeteren

- Hoe we elkaar kunnen helpen bij het halen van onze doelen

We gaan dit leren door middel van: lezen, onderzoek doen, schrijven en tekenen.

 

Deze week zijn we begonnen met het startpunt, je ging elkaar iets leren. Eerst moest je op een briefje schrijven wat je iemand in 15 minuten kunt leren. Op de achterkant moest je schrijven hoe je dat zou gaan doen. Daarna werd je ingedeeld in groepjes van 2, en ging je aan je tweetal leren wat je had opgeschreven.

 

Er waren heel veel verschillende lesjes bijvoorbeeld: dansen, de radslag, speciaal leren tekenen en piano spelen. ‘Ik vond het een leuke opdracht en het is leuk om dan te zien hoeveel wij elkaar nog kunnen leren,’ zei Holly

 

We hebben heel veel zin in dit thema!

 

Evi van Zeijl